De kuthoer

Katja Herbers is klaar met doodsbedreigingen

NPO 3 - zondag 29 augustus om 20:20

© Telefilm
Schrijver en columnist Femke (Katja Herbers) heeft op sociale media dagelijks te maken met scheldpartijen, intimidatie en zelfs doodsbedreigingen. Femke is hier wel klaar mee.

Wie weleens op Twitter of Facebook rondkijkt, weet het: op sociale media is het lang niet altijd gezellig. Scheldpartijen, intimidatie en doodsbedreigingen zijn bijna de standaardmanier van communiceren. 

De kuthoer

In De kuthoer – de eerste Telefilm uit de lichting van 2020 – ondervindt schrijver en columnist Femke (Katja Herbers) dat aan den lijve. Op een gegeven moment is ze alle beledigingen en bedreigingen zo zat, dat ze besluit wraak te nemen op alle vuilbekkende reaguurders.

Regisseur Ivo van Aart en scenarioschrijver Daan Windhorst zetten die wraakmissie slim af tegen Femkes privéleven: ze helpt haar puberdochter (Claire Porro), die op school strijdt voor haar vrijheid van meningsuiting.

Zo stelt deze horrorkomedie de vraag of er een grens is aan die vrijheid en waar die grens dan ligt.

Katja Herbers

Er zijn maar weinig acteurs en actrices die succesvol de overstap van Nederland naar Hollywood hebben weten te maken. Carice van Houten, Michiel Huisman en Marwan Kenzari zijn voorbeelden hiervan.

Katja Herbers blijft een beetje op de achtergrond, maar ze hoort wel degelijk bij dit groepje thuis. Het begon allemaal met de serie The Americans een paar jaar geleden.

Al snel daarna volgden rollen in andere grote series als Manhattan, The Leftovers en natuurlijk Westworld. De kuthoer was voor Herbers haar eerste Nederlandse productie in twee jaar tijd.

Meer over