De kwis met sneeuwballen

Bekende Nederlanders strijden voor het goede doel in De Kwis met Sneeuwballen

SBS 6 - woensdag 27 december om 21:25

© William Rutten
In De Kwis met Sneeuwballen, de winterse editie van De Kwis met Ballen, strijdt een groep van vijf bekende Nederlanders om een bedrag van 25.000 euro voor het goede doel. In de tot winterwonderland omgeklede studio riskeren ze bij een fout antwoord een nat pak.

Normaal is deze door Johnny de Mol gepresenteerde quiz in zomerse sferen, maar nu is de studio omgetoverd tot een winterwonderland. En dus zijn het ook geen grote gele strandballen die de kandidaten het zwembad in duwen, maar sneeuwballen. Daarbij houden de verschillen tussen de normale reeks en De Kwis met Sneeuwballen niet op.

Lees ook: Video: Johnny de Mol onthult gasten in VIP-editie De Kwis met Ballen 

Bekende Nederlanders

De teams bestaan dan nog wel uit vijf personen, maar dit keer zijn het bekende Nederlanders die een nat pak riskeren voor een mooi geldbedrag. Daarnaast gaat bij winst de 25.000 euro naar een goed doel. Wat wel hetzelfde is? De opzet van het spel. Geeft iemand het foute antwoord op een vraag, dan kukelt die persoon het water in. Als het één speler van het team lukt om droog de eindstreep te halen wint de groep het bedrag.

Wanneer is De Kwis met Sneeuwballen op televisie te zien?

De Kwis met Sneeuwballen is van 27 t/m 30 december 2023 elke dag om 22:00 uur te zien bij SBS6.

Meer over