De Leeuw is terug met Pau!l

22 oktober 2011 00:01 | kijktips | Door Televizier

Na een wat minder succesvol tv-seizoen is voormalig kijkcijferkanon Paul de Leeuw terug met de gloednieuwe zaterdagavondshow ‘Pau!l’.

Succes
Lang leek er geen maat te staan op het succes van Paul de Leeuw (49). Mooi! Weer De Leeuw scoorde als een tierelier, hij won een Gouden Televizier-Ring en drie Zilveren Televizier-Sterren en was lange tijd onverslaanbaar op de zaterdagavond.

Flop
Maar in 2009 keerde het tij. De nieuwe show Lieve Paul liep niet zoals gehoopt en werd voortijdig van de buis gehaald. Een maand later deed de voormalige kijkcijferkoning een nieuwe poging met X De Leeuw, maar ook die show flopte. De zaterdagavond was niet langer het domein van Paul de Leeuw. De presentator koos eieren voor zijn geld en concentreerde zich op een heel nieuw project: de dagelijkse MaDiWoDoVrijdagshow. Na wat opstartprobleempjes kwam dat initiatief redelijk op gang, maar niet zo goed dat Paul er een glansrijke toekomst in zag. In mei van dit jaar werd ook daar de stekker uit getrokken.

Scherp en pittig
De grootverdiener van de VARA laat zich niet uit het veld slaan. Vanavond keert hij terug op zijn oude honk met de nieuwe zaterdagavondshow Pau!l. Het moet een combinatie worden van al zijn eerdere shows. „We willen een zaterdagavondprogramma maken met voor ieder wat wils. Scherp, pittig, met amusement voor jong en oud. Eén dat schurende onderwerpen niet schuwt. Ik heb weer heel veel zin om als vanouds alles uit de kast te trekken”, aldus de presentator. Paul ontvangt elke week twee spraakmakende gasten en laat zich door cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe overhoren over ‘De week die AU! deed’. Bob en Annie de Rooij transformeren in Henk en Ingrid, de band van Jan Groenteman zorgt voor de muzikale begeleiding.

Meer over