De matchmaker

Benja Bruijning zoekt een model

NPO 3 - maandag 20 juli om 20:25

© filmdepot.nl/api
Een fotograaf moet een campagne voor een datingsite maken. Hij heeft alleen nog wel een model nodig. Misschien wil zijn moeder wel even poseren?

Fotograaf Chris trekt al jaren al plaatjes schietend de wereld over. Het iefst is hij nooit thuis. Nu zijn geld op is, heeft hij geen keus: Chris moet even terug naar zijn moeder.

De matchmaker

Dat oponthoud in zijn geboortedorp moet zo kort mogelijk worden. Zodra Chris (Benja Bruijning) genoeg geld heeft verdiend om weer te gaan reizen, gaat hij ook weer de hort op.

Gelukkig heeft hij in De matchmaker al snel een opdracht te pakken. Chris moet een reclamecampagne maken voor een datingsite.

Daar heeft hij wel een model voor nodig. Maar waar haalt hij zo snel een vrouw vandaan die bereid is als gezicht van een datingsite te dienen?

 

Chris zoekt de oplossing dicht bij huis. Zijn moeder Marja (Ariane Schluter) is single. Misschien dat zij wel even wil poseren...

Benja Bruijning

Met ruim honderdduizend bezoekers deed De matchmaker het alleraardigst in de bioscoop. Maar wat vond de moeder van hoofdrolspeler Benja Bruijning er eigenlijk van?

"Ze vond het vooral een lieve film," vertelt de acteur in een interview, "en ook zag ze heel erg haar eigen zoon erin terug."

Volgens Bruijning is dat laatste niet per se een compliment, maar hij begrijpt het wel: 

"Ik heb geen transformatie hoeven ondergaan voor deze rol en er zijn best wat kanten van Chris die ik ook in me draag."

Meer over