De moeite waard?!

Bouwkundige Bob Sikkes is mogelijk onterecht enthousiast in De Moeite Waard?!

RTL 4 - dinsdag 4 juli om 20:34

© RTL
Jan en Kees uit deze aflevering van De Moeite Waard?! zijn vastberaden een monumentaal pand hartje Delft op te knappen. Maar daar zijn vergunningen voor nodig en dat is een kostbaar, tijdrovend proces. De vraag is of ze nog winst kunnen maken met dit project.

Een basisvoorwaarde voor het flippen van huizen is het behalen van maximaal rendement. Na een zo kort mogelijke verbouwing is het zaak opgeknapte woningen snel weer met winst door te verkopen. Tijd is dus wel degelijk geld en daar dreigt het in deze aflevering van De Moeite Waard? behoorlijk mis te gaan.

Jan en Kees in De Moeite Waard?!

Vooraf zagen deelnemers Jan en Kees het project helemaal zitten: ze waren van plan een monumentaal pand in het centrum van Delft onder handen te nemen. Bouwkundige Bob Sikkes is zo enthousiast over het project dat hij meent dat ze een ruwe diamant in handen hebben. Het nadeel van monumentale panden is dat je vergunningen moet aanvragen voordat je zaken mag aanpassen. Dat bureaucratisch proces levert kostbaar tijdverlies op en zorgt voor een resoluut besluit.

Meer over