De mosterd van Meus

De Vlaamse chef-kok Jeroen Meus ontdekt Zweden op een culinaire manier in De Mosterd van Meus

NPO 3 - zondag 20 april om 20:15

© VRT
De Mosterd van Meus is een culinair reisprogramma met de Vlaamse chef-kok Jeroen Meus. Hij gaat op zoek naar de beste lokale producten en kooktechnieken in verschillende landen. In de eerste aflevering wil hij meer weten over de Zweedse keuken.

De Vlaamse kok Jeroen Meus wil in het nieuwe culinaire reisprogramma De Mosterd van Meus de beste lokale producten en kooktechnieken in diverse landen ontdekken.

Jeroen Meus

In de eerste aflevering gaat hij naar Zweden. Daar ontmoet hij Tina Nordström, die aldaar een bekende tv-kok is. Zij laat Jeroen kennismaken met de Zweedse levensstijl en typische culinaire gewoonten. Tina dompelt Jeroen onder in de fikatraditie: een moment waarop mensen samenkomen om koffie te drinken, gebak te eten en bij te praten.

De Mosterd van Meus

In Zweden ontdekt hij ook waar hij de beste cantharellen kan plukken en leert hij eigenhandig rivierkreeften vangen. Met de verse vangst in zijn kofferbak rijdt Jeroen aan het eind van de dag terug naar Tina, om samen met haar een heerlijk avondmaal te bereiden.

Wanneer is De Mosterd van Meus op televisie te zien?

Deze aflevering van De Mosterd van Meus is op zondag 20 april 2025 om 20:15 uur te zien op NPO 3.

Meer over