De kaktest

Welke BN'er weet het meest over poep en plas?

NPO 3 - dinsdag 22 maart om 20:26

© BNNVARA
'De grote boodschap’ is de gewoonste zaak van de wereld; praten over poep is dat niet. Daar komt verandering in met De Nationale Kaktest, waarin Amber Kortzorg en Jurre Geluk openlijk over poep praten. BN'ers beantwoorden wc-vragen.

Even achterom kijken na een toiletbezoek is aan te raden. Experts kunnen het niet vaak genoeg zeggen: door ontlasting te bekijken, zijn eventuele afwijkingen eerder zichtbaar. En al is ‘de grote boodschap’ de gewoonste zaak van de wereld, praten over poep is dat niet. Tijd om daar verandering in te brengen, vindt BNNVARA.

De Nationale Kaktest

Daarom presenteren Amber Kortzorg en Jurre Geluk vandaag De Nationale Kaktest. In deze show bespreken ze alles rondom poepen. Zo gaat het over schaamte en het doneren van poep, dat kan bij de Nederlandse Donor Feces Bank. Maar Kortzorg en Geluk praten ook over de beste zithouding op de wc én over de goede kleur van ontlasting.

Nance Coolen

Natuurlijk is ook deze test niet compleet zonder een panel van BN’ers. De bekende Nederlanders die de quiz aandurven, zijn presentatrice Sylvana van IJsselmuiden, oud-wielrenner Lars Boom, zangeres Nance Coolen, actrice Margôt Ros, cabaretier Howard Komproe en zangeres Carolina Dijkhuizen. Zij hebben allemaal wat met het onderwerp: ze hebben darmproblemen, zien de humor van poep in of haalden de krant met een speciaal wc-bezoek.

Meer over