De nationale kerstavond

Joris Linssen vertelt kerstverhaal

NPO 1 - donderdag 24 december om 22:40

© Robert Aarts
Joris Linssen verzorgt vanuit de Domkerk in Utrecht een kerstvertelling met het verhaal van Jozef en Maria als rode draad. Hij krijgt muzikale steun van onder anderen Simone Kleinsma, Ruben Hein en Edsilia Rombley.

Normaal puilen de kerken uit op de avond van 24 december, nu mag dat niet. Voor de mensen die toch behoefte hebben aan extra kerststemming in huis, biedt De nationale kerstavond een alternatief: een mooie, toegankelijke dienst vanuit de Domkerk in Utrecht. Presentator van de avond is Joris Linssen, die Johnny de Mol vervangt omdat hij positief getest is op corona. Dat was vrij last minute bekend. Linssen: "Het kerstverhaal was samen met Johnny naar hem toegeschreven. Dat moesten we natuurlijk met stel en sprong veranderen zodat het mijn persoonlijke kerstverhaal werd. Dus we zijn snel aan de slag gegaan om het verhaal om te schrijven!"

Linssen vertelt - met het verhaal van Jozef en Maria als rode draad - vertelt over hoop, troost en mooie dromen. Daarbij deelt hij ook herkenbare familieanekdotes en dierbare herinneringen.

Simone Kleinsma

Linssen krijgt steun van een flink aantal bekende musici. Onder anderen Iris Hond, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley en Ruben Hein zingen en spelen kerst- en popliedjes. Het doel van de avond: een verbindende en alternatieve kerstnachtviering bieden voor iedereen die thuis moet blijven.

Meer over