De nationale reistest 2022

BN'ers testen hun kennis in De Nationale Reistest 2022

NPO 3 - maandag 17 januari om 20:26

© BNNVARA
Van ruimtereizen tot staycations, wat weten BN’ers van de verschillende manieren om iets van de wereld te zien? Onder anderen wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en windsurfer Kiran Badloe laten van zich horen in De Nationale Reistest 2022.

Van een tripje naar de ruimte tot een duurzame staycation, in de reiswereld kun je alle kanten op. Maar hoeveel weten BN’ers van de verschillende manieren om iets van de wereld te zien? In De nationale reistest 2022 stellen Dzifa Kusenuh en Sahil Amar Aïssa vragen aan globetrotters onder wie wetenschapsjournalist Anna Gimbrère, windsurfer Kiran Badloe, influencer (en Lil' Kleines verloofde) Jaimie Vaes en voetbalanalist Jan van Halst.

Anna Gimbrère

Gimbrère zal zich verheugen op vragen over ruimtetoerisme. Ze was als klein meisje al gefascineerd door alles wat met het heelal te maken heeft en hoopt nog steeds - ondanks haar zwakke maag - de eerste Nederlandse vrouwelijke astronaut te worden. Ze meldde zich vorig jaar aan voor een van de acht vacatures bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Meer over