De opkomst van een popicoon

The King of Pop is niet meer. Terwijl de wereld nog rouwt om het verlies van een muzikaal icoon dat zijn weerga niet kent, toont RTL 8 een film uit zijn hoogtijdagen. In 1978 speelde Jackson (19) naast Diana Ross een rol in de musical The Wiz.

Op dat moment was het muzikale wonder nog grotendeels onbedorven. Zijn huid was nog donker, zijn neus normaal (hoewel daar in zijn rol als vogelverschrikker niet veel van te zien is) en zijn reputatie brandschoon. De film deed het slecht in de bioscopen, maar betekende wel Jacksons doorbraak als soloartiest.

Quincy Jones
Op de set van The Wiz ontmoette hij producent/componist Quincy Jones, met wie de zanger zijn eerste drie soloalbums zou opnemen. Off the Wall, Thriller en Bad werden stuk voor stuk megasuccessen. Met vijftig miljoen verkochte exemplaren groeide Thriller zelfs uit tot het best verkochte album aller tijden.

Mooiste ervaring
Toen de popster in 1980 gevraagd werd naar zijn tijd bij The Wiz, antwoordde hij: "Het is mijn mooiste ervaring tot nu toe. Ik zal het nooit vergeten."

En wij hem ook niet.

Reageren