UEFA Champions League

RB Leipzig op bezoek bij Bergwijn

Veronica - woensdag 19 februari om 20:30

© AFP
De Duitse club RB Leipzig bestaat pas tien jaar, maar hoort - mede dankzij hoofdsponsor Red Bull - nu al tot de top van Europa. De ploeg gaat in de achtste finales van de Champions League op bezoek bij Tottenham Hotspur.

RB Leipzig gaat vanavond in de achtste finales van de Champions League op bezoek bij Tottenham Hotspur. De opmars kwam mede tot stand door een grote kapitaalinjectie van de sponsor, maar vooral toch ook dankzij het slim scouten van spelers. In tegenstelling tot concurrenten Bayern München en Borussia Dortmund worden er (nog) geen grote namen gekocht voor recordbedragen. De bekendste speler is Timo Werner. De Duitse international (23) scoort al jaren aan de lopende band en strijdt ook dit seizoen weer om de topscoorderstitel.

Steven Bergwijn

Tottenham Hotspur let al jaren goed op de Nederlandse Eredivisie. Zo nam de ploeg uit Londen al Jan Vertonghen en Davinson Sanchez over van Ajax, deed het eerder zaken met PSV met betrekking tot Heurelho Gomes en Young Pyo-Lee en sinds afgelopen winter zien we oud-PSV'er Steven Bergwijn in het witte shirt van de Champions League-finalst van vorig seizoen. De international kende een debuut om nooit te vergeten. Hij maakte de openingsgoal in het met 2-0 gewonnen duel met Manchester City. Coach José Mourinho gunde de aanvaller na driekwart wedstrijd een publiekswissel.

Wil je weten wat de andere achtste finales zijn van de Champions League? Lees hier ons handige overzicht!

Meer over