De Oranjezomer

De Oranjezomer keert terug met een zomerse mix van sport en actualiteit

SBS 6 - maandag 3 juli om 21:33

© William Rutten

Met de zomer voor de deur en een reeks sportevenementen op komst is De Oranjezomer terug op SBS6. Dit jaar is het aan Hélène Hendriks om de kijker door de bomvolle sportzomer te leiden. 

Nu de mannen van Vandaag Inside en ook Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman op vakantie zijn, is het de beurt aan Hélène Hendriks. Op 3 juli start zij met De Oranjezomer op SBS6.

Hélène Hendriks

Vanaf het pittoreske Kasteelplein in Breda gaat zij dagelijks het laatste (sport)nieuws bespreken met onderwerpen als de Tour de France, Wimbledon, het WK Voetbal voor vrouwen en een aantal Formule 1-races. Dit hoeft ze echter niet alleen te doen. De presentatrice wordt gedurende een week steeds vergezeld door één vaste gast, zoals Özcan Akyol, Rutger Castricum, Fidan Ekiz en Youri Mulder.

Verder verwelkomt ze dagelijks ook een andere gast. Estavana Polman, Merel Ek, Raymond Mens, Raven van Dorst, Sam Hagens, Jan de Hoop en Frank Evenblij staan net als Filemon Wesselink, Ben van der Burg en Bas Nijhuis te trappelen om zich te mengen in een van de boeiende gesprekken.

Noa Vahle

Voor Noa Vahle, die eind vorig jaar ook regelmatig te zien was in de winterse editie van deze show, is er wederom een speciale rol weggelegd. Zij gaat als razende reporter regelmatig verslag doen vanaf verschillende locaties. Daarnaast neemt ze ook zo nu en dan plaats aan de gezellige aanschuifbar waar ook Roxane Knetemann, Leontien van Moorsel en Pieter Cobelens al een stoel hebben gereserveerd.

De Oranjezomer

Mocht je nu niet zo’n enorme sportliefhebber zijn, schakel er dan toch maar naartoe. De talkshow brengt namelijk niet alleen sport, maar ook alles wat er die dag toe doet: van de drukte op Schiphol die er dit jaar vast weer gaat zijn tot een spannende etappe van de Tour de France en van leuk nieuws vanuit de media tot de laatste ontwikkelingen in politiek Den Haag. Voor ieder wat wils dus!

De Oranjezomer is vanaf vanavond iedere doordeweekse avond om 21:35 uur te zien op SBS6.

Meer over