De oude wereld, de dingen die voorbij gaan

Kefah Allush onderzoekt het klimaatakkoord

NPO 2 - zaterdag 8 januari om 19:52

© EO
In 2050 moet Europa het groenste continent ter wereld zijn. Hoe realistisch zijn deze plannen uit Brussel, vraagt Kefah Allush zich in De Oude Wereld , De Dingen Die Voorbij Gaan af. Hij reist daarom door Europa met de GreenDeal onder zijn arm, op zoek naar de kansen en hindernissen van de ambitie om in 2050 een klimaatneutraal continent te zijn

De wissel moet om, zo is besloten in Brussel. In 2050 moet Europa het eerste klimaatneutrale continent zijn. De oude vertrouwde wereld met zijn uitgebreide industriegebieden, megaboerenberdrijven en kolenmijnen zal gaan plaatsmaken voor een groener Europa. Maar wat betekent dit voor de gewone burger? Wat merkt de boer in Spanje, de automonteur in Duitsland en de houthakker in Zweden van deze Brusselse droom?

Kefah Allush

Om daar achter te komen reist Kefah Allush in de nieuwe serie De oude wereld, de dingen die voorbij gaan dwars door Europa, op zoek naar de verhalen achter deze groene transitie. Kefah is in Polen, waar hij met mijnwerkers ver onder de grond verdwijnt. Gaan deze mijnwerkers hun baan verliezen?

Meer over