De poli

Porgy Franssen gedraagt zich erg vreemd in De Poli

NPO 3 - zondag 12 november om 21:26

© AVROTROS
Er is in deze aflevering van De Poli al direct commotie rond dokter Harold Bens. Hij gedraagt zich volgens het personeel heel anders en tapt zelfs moppen bij de koffieautomaat. Bens blijkt trots op zijn interview voor het blad Arts op wielen.

Er is ’s ochtends commotie rond dokter Harold Bens (Porgy Franssen). Hij gedraagt zich volgens het personeel heel anders en tapt zelfs moppen bij de koffieautomaat. Het heeft allemaal te maken met een interview dat Bens moet geven voor het blad Arts op wielen. Dochter Esther (Jelka van Houten) blijft nuchter onder zijn vrolijke houding: hij draait vanzelf wel weer bij. Straks botsen ze weer als vanouds.

Jelka van Houten

Actrice Van Houten had ook een bijzondere verstandhouding met haar vader Theodore, die in 2016 overleed. “Er was altijd gedoe”, vertelde ze in 2021 in Linda’s Wintermaand. Hij was alcoholist. "Het was een heel groot klein kind. Met een tasje met bier en een hondje ging hij de hele wereld over. We wisten nooit precies waar hij was en wat hij allemaal deed.”

Wanneer is De Poli op televisie te zien?

De Poli is sinds 22 oktober 2023 iedere zondag om 21:15 uur te zien bij AVROTROS op NPO3. Deze aflevering volgt op 12 november 2023.

Meer over