De prijsknaller

Eva Cleven duikt in de wereld van goedkope wijn

NPO 3 - vrijdag 18 februari om 20:26

Gemiddeld betalen Nederlanders 3,50 euro voor een fles wijn. Eva Cleven en Ersin Kiris vragen zich in deze aflevering van De Prijsknaller af hoe wijnproducenten de drank voor zo weinig geld kunnen maken en wie uiteindelijk de prijs voor goedkope wijn betaalt.

Wat mag een fles wijn kosten? Niet al te veel, zo blijkt. Volgens De Prijsknaller geven Nederlanders gemiddeld 3,50 euro uit aan een fles wijn. Goedkope wijnen zijn dus geliefd.

Eva Cleven

Eva Cleven en Ersin Kiris vragen zich af hoe wijnproducenten de drank voor zo weinig geld kunnen maken en wie nu eigenlijk de rekening voor de stuntprijzen betaalt. Als ze op onderzoek uit gaan, ontdekken ze dat het romantische beeld van een authentieke boerderij waar een wijnboer vol passie zijn wijnen maakt bij de prijsstunters niet van toepassing is.

De Prijsknaller

Het produceren en bottelen van de goedkope wijnen gebeurt namelijk op grote schaal en onder druk. Ook ontdekken Cleven en Kiris welke rol bestrijdingsmiddelen spelen in het wijnmaakproces én welke gevolgen dat heeft.

Meer over