De prijsknaller

De waarde van oordopjes onder de loep in De Prijsknaller

NPO 3 - vrijdag 4 maart om 20:25

Miljoenen oordopjes rollen maandelijks van de band in een Chinese fabriek. In de winkels gaan ze soms voor nog geen euro over de toonbank. Eva Cleven en Ersin Kiris onderzoeken in deze nieuwste aflevering van De Prijsknaller de lage prijs van deze wegwerpoordopjes.

Oordopjes voor nog geen euro. Eva Cleven en Ersin Kiris kunnen zich in De Prijsknaller bijna niet voorstellen dat het mogelijk is om deze koptelefoontjes voor zo weinig geld te maken. En dan zit er zelfs nog een winstmarge op.

De Prijsknaller

In China gaan ze op zoek naar de ware prijs van de goedkope oordopjes. Ze komen terecht in een fabriek waar maandelijks miljoenen koptelefoontjes van de band rollen. Deze dopjes zijn echt een wegwerpproduct en niet bedoeld voor langdurig gebruik.

Eva Cleven

Elektronica als wegwerpproduct: Cleven en Kiris vragen zich af wat daar de gevolgen van zijn. Op Linda.nl zei Cleven over het programma: “Ik denk dat veel mensen zich afvragen hoe het kan dat sommige producten weinig kosten - zeker in vergelijking met andere producten in dezelfde categorie.”

Meer over