De rijdende rechter

De rijdende rechter oordeelt over schade aan de keuken

NPO 1 - dinsdag 2 november om 22:00

© KRO-NCRV
De familie De Lange constateert in deze uitzending van De Rijdende Rechter een aantal beschadigingen aan hun nieuwe keuken, alleen is de garantietermijn verstreken. Moet de keukenzaak de schade toch vergoeden? Een interessante kwestie voor mr. John Reed.

Mr. John Reed krijgt in deze aflevering van De Rijdende Rechter eens geen ruziënde buurtgenoten voor zich. Geen storende coniferenhaag, schutting of geluidsoverlast, maar een conflict tussen de eigenaar van een keuken en de verkoper.

Mr. John Reed

De familie De Lange wilde een nieuwe keuken en besloot deze aan te schaffen bij een keukenzaak in de buurt. Binnen de garantietermijn gaat alles goed, maar na die periode verschijnen er beschadigingen op de keukenkastjes. Dat is natuurlijk een flinke tegenvaller voor het gezin, dat verhaal haalt bij de verkoper van de keuken. De vraag is of de familie De Lange in haar recht staat, want er zit immers geen garantie meer op de kastjes. Een vraagstuk waar mr. Reed graag zijn tanden in zet: moet de keukenzaak over de brug komen?

Meer over