De rijdende rechter

Ruzie om een garagebox in De Rijdende Rechter

NPO 1 - dinsdag 23 november om 21:50

© KRO-NCRV / Pief Weyman
Al meer dan een halve eeuw huurt Otto Reinacher een garagebox. Daar lijkt nu abrupt een einde aan te komen omdat de opslag een nieuwe eigenaar krijgt. Reinacher wil blijven huren en beroept zich op de huurovereenkomst. Tijd voor de rijdende rechter om in actie te komen.

Mr. John Reid krijgt in deze aflevering van De Rijdende Rechter een ingewikkelde zaak voorgelegd. Otto Reinacher klopt bij hem aan omdat hij naar eigen zeggen niet juist wordt behandeld. Hij huurt al meer dan een halve eeuw een garagebox en dat ging altijd zonder problemen. Die situatie is nu echter anders, want de box is verkocht: de buurvrouw heeft de opslag overgenomen.

Mr. John Reid

In eerste instantie dacht Reinacher dat het voor hem geen consequenties zou hebben, omdat de huur gewoon door kan lopen, maar hij kwam van een koude kermis thuis. De nieuwe eigenaar wil de garagebox zelf gebruiken en dus staat Reinacher met lege handen. De vraag is of het huurcontract zomaar verscheurd kan worden na de verkoop of dat Reinacher in zijn recht staat. Mr. Reid velt een oordeel.

Meer over