De rijdende rechter

Campagne tegen kastanje in De Rijdende Rechter

NPO 1 - dinsdag 16 november om 21:55

© KRO-NCRV
In de tuin van meneer Choukod staat een kastanjeboom die de buurman een doorn in het oog is. Hij zegt overlast te ervaren en zou de boom het liefst kwijt zijn. Mr. Reid neemt in deze aflevering van De Rijdende Rechter een kijkje en velt een rechtvaardig oordeel.

Meester John Reid constateert sinds vorig jaar een stijging van het aantal burenconflicten in De Rijdende Rechter. De reden? De lockdown. "We zitten nu zo dicht op elkaars lip, ik wist al: dat kan niet goed gaan. Er was het afgelopen jaar duidelijk meer burenleed, en dat zien we terug in de aanmeldingen."

Kastanjeboom

Deze week is een kastanjeboom de reden dat buren elkaar in de haren vliegen. In de tuin van meneer Choukod staat een flinke kastanje, die niet van hem is maar van de woningbouw. Zijn buurman ondervindt last van de boom, vooral in het seizoen dat de bladeren vallen. Hij zou de kastanje daarom het liefst zien verdwijnen. Maar wie is er verantwoordelijk voor de boom en zijn blaadjes, en is de overlast ernstig genoeg dat de boom ervoor moet worden geveld?

Meer over