De rijdende rechter

De rijdende rechter gaat op pad na lekkende schoorsteen

NPO 1 - dinsdag 19 oktober om 21:55

Een gezamenlijke schoorsteen die lekt, zorgt voor bonje tussen de families Van Woesik en Cornelissen. Moeten ze de rekening van de loodgieter eerlijk delen? De een vindt van wel, de ander van niet. Wat vindt mr. John Reid oftewel de rijdende rechter?

Een lekkende schoorsteen en vieze luchtjes zorgen voor irritaties tussen de families Van Woesik en Cornelissen. Ze hopen dat De rijdende rechter de lucht kan klaren. Mr. John Reid hoort dat de ellende begon toen de familie Van Woesik de schoorsteen liet voegen. Diezelfde schoorsteen werd ook aan de kant van de buren opgekalefaterd. Als de familie Cornelissen kort daarna lekkage op zolder krijgt, raken de verhoudingen verstoord.

Mr. John Reid

Cornelissen wil de rekening van de loodgieter eerlijk delen. De schoorsteen is immers gezamenlijk. De Van Woesiks vinden de helft te veel, want het is niet hun lekkage. Mr. John Reid moet duidelijkheid geven. En misschien kan hij meteen iets doen aan de kookluchten die uit het huis van de buren de woning van Cornelissen binnendringen?

Meer over