De rijdende rechter

De Rijdende Rechter buigt zich over autoproblemen

NPO 1 - dinsdag 26 april om 21:22

© KRO-NCRV
Heeft Maikel Ligtvoet met zijn occasion - die hij aanschafte bij het autobedrijf van Luca Neerhof - een kat in de zak gekocht? De auto heeft veel problemen, maar volgens de verkoper vallen die niet onder de garantie. Tijd voor De Rijdende Rechter om eens dieper in deze zaak te duiken.

Het liefst zou Maikel Ligtvoet op dit moment zorgeloos kilometers maken met zijn auto. De werkelijkheid is anders, Ligtvoet ziet zich namelijk genoodzaakt om De Rijdende Rechter in te schakelen.

De Rijdende Rechter

Hij is helemaal niet tevreden over de occasion die hij bij het autobedrijf van Luca Neerhof aanschafte. Met de garantie leek het wel goed te zitten bij de aankoop. Drie maanden kreeg hij, en ook een APK. Al snel begonnen de eerste problemen: de airco bleek defect. Daarna zat het roetfilter vol en uiteindelijk was het helemaal gedaan met de wagen.

Enkele reparaties later eist Ligtvoet een terugbetaling van Neerhof. De verkoper houdt vol dat de auto technisch in goede staat was én dat de reparaties niet onder de garantie vallen. Mr. John Reid buigt zich over de zaak.

Meer over