De roze supporters

Homoseksualiteit bij Feyenoord in De Roze Supporters

NPO 3 - maandag 16 mei om 22:21

© KRO-NCRV
De Roze Supporters is een vierdelige serie over de acceptatie van homoseksualiteit in voetbalstadions. ADO Den Haag heeft al acht jaar een roze supportersclub en Feyenoord komt daar nu bij. De oprichters krijgen te maken met intimidatie en bedreigingen.

De eerste aflevering van De Roze Supporters gaat over homoseksualiteit in het voetbalstadion. Zo’n acht jaar geleden richtte een groep supporters van ADO Den Haag de Roze Règâhs op. Op dat moment was het de eerste roze supportersclub van Nederland

De Roze Supporters

Een aantal supporters van Feyenoord heeft zich laten inspireren en wil ook een roze supportersvereniging starten. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want de weerstand bij sommige andere supporters is groot. De initiatiefnemers krijgen te maken met doodsbedreigingen en andere intimidatie, maar ze geven niet op.

Homoseksualiteit in voetbal

Deze serie volgt de mensen die strijden voor een homovriendelijk stadion. “Als wij binnen een jaar de regenboogvlag in De Kuip hebben hangen, ben ik al heel blij", zei oprichter Paul tegen Rijnmond.

Meer over