De slimste mens

De slimste mens zaagt met Bram Douwes de finaleweek in tweeën

NPO 2 - woensdag 25 augustus om 20:40

© KRO-NCRV
De spelers in De slimste mens krijgen een geduchte tegenstander, de nummer 3 in het klassement. Dat is Bram Douwes en de Powned-verslaggever zal alles op alles zetten om zijn concurrentie uit te schakelen.

Bram Douwes hoeft nog 'maar' drie dagen te overleven om De slimste mens op zijn naam te schrijven. Hij komt namelijk middenin de finaleweek terug in de kennisquiz. Hij was in drie van zijn zeven gespeelde afleveringen de slimste en is dus een geduchte tegenstander.

Panel

Al meer dan 23.000 vragen heeft Philip Freriks gesteld in De slimste mens. De makers bereiden ze altijd grondig voor, ook voor deze derde aflevering van de finaleweek. De vragen voor de galerijronde, het collectieve geheugen en de finale test de eindredacteur bijvoorbeeld met een kijkerspanel.

Maarten van Rossem

Freriks tipt af en toe ook vragen, maar "Die vinden ze nooit goed", zei hij onlangs op NPO Radio 2. "Dan zeg ik: wie is de eerste minister van België? Vinden ze geen leuke vraag. Niemand weet het, ik ook niet." De quiz presenteren noemt hij een vak apart. "Je moet heel alert zijn en leuke opmerkingen maken. In het begin vond ik dat nogal lastig." Wie destijds de doorslag gaf om toch quizmaster te worden? Dat kan er maar één zijn natuurlijk: "Maarten van Rossem."

Meer over