De slimste mens

Wie wordt de Slimste?

NPO 2 - vrijdag 22 januari om 20:40

© KRO-NCRV
Na een spannende finaleweek wordt eindelijk duidelijk wie dit seizoen de slimste mens is. Afgelopen zomer was dat Astrid Kersseboom en een jaar geleden won Marieke van de Zilver de strijd. Wint dit keer opnieuw een vrouw? Het zou kunnen!

De allerslimsten van dit winterseizoen De slimste mens staan vandaag tegenover elkaar in de finale. Het gaat om Emma Wortelboer, Rob Kemps en Andries Tunru. De afgelopen jaren waren het grotendeels mannen die zich de winnaar van de roemruchte quiz mochten noemen. Eind 2019 won parlementair verslaggever Marieke van de Zilver. En afgelopen zomer mocht NOS-presentator Astrid Kersseboom zich de slimste mens noemen. Zij kreeg de bokaal overhandigd door Van de Zilver, die zei: "Ik ben heel blij dat ik de prijs aan een andere vrouw mag overhandigen. Dat is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van het spel."

Emma, Rob en Andries

De kans dat deze geschiedenis zich vanavond herhaalt, is aanwezig. Presentatrice Emma Wortelboer plaatste zich als tweede voor de finaleweek en won gisteren van Rob Kemps en Tijl Beckand. Tijl, die nog 'over' was uit de laatste regulier week moest het in een spannende finale afleggen tegen de olijke Snollebollekes-zanger. Vanavond schuift de nummer 1 van dit seizoen weer aan: Andries Tunru. Weet de cabaretier zijn gedoodverfde winnaarstitel te verzilveren? 

Meer over