De slimste mens

De ervaren Jeroom Snelders test zijn kennis in Nederlandse versie De Slimste Mens

NPO 1 - maandag 28 augustus om 20:33

© KRO-NCRV
Philip Freriks en Maarten van Rossem verwelkomen in deze aflevering van De Slimste Mens een kandidaat die weet hoe het spelletje werkt: Jeroom Snelders. De cartoonist en columnist zit namelijk in de jury van de Vlaamse versie van de kennisquiz.

Debuteren in De Slimste Mens en toch al een door de wol geverfde kandidaat zijn? Dat kan zeker, bewijst Jeroom Snelders. De striptekenaar is niet alleen jurylid bij de Vlaamse versie van De Slimste, hij deed daar ook al twee keer mee.

Jeroom Snelders

In het elfde seizoen eindigde hij als vijfde, wat hem vorig jaar een uitnodiging voor de editie voor finaleweekspelers opleverde. Daar vloog hij er al in de eerste ronde uit. Snelders’ geheime wapen? Hij lijdt aan een podcastverslaving, vertelt hij aan het tijdschrift Humo: “Ik moét alle podcasts van alle Amerikaanse media horen. De grote wereldpolitiek, en wat er allemaal achter de schermen gebeurt, daar kan ik echt uren naar luisteren.”

De Slimste Mens

Dat belooft in ieder geval interessante gesprekken met Maarten van Rossem. Jeroom Snelders is op maandag 28 augsustus voor het eerst te zien in De Slimste Mens.

Meer over