De slimste mens

De finaleweek van De Slimste Mens van start

NPO 2 - maandag 17 januari om 20:26

© KRO-NCRV
De vragen worden moeilijker en de kandidaten fanatieker. Kortom, de finaleweek van De Slimste Mens gaat eindelijk beginnen! Jan Rot en sportjournalist Wouter Bouwman nemen het vanavond op tegen de nummer 5 in het klassement: Randy Fokker! 

De vragen worden moeilijker en de kandidaten fanatieker. Kortom, het is de finaleweek van De slimste mens. De nummer 5 in het klassement Randy Fokker keert als allereerste terug en neemt het op tegen Jan Rot en sportjournalist Wouter Bouwman.

Jacob Derwig

Mocht Randy Fokker genoeg afleveringen doorstaan, komt ze sowieso publiekslieveling Jacob Derwig tegen. De acteur won maar liefst zes van zijn zeven afleveringen, net als oud-winnaars Roelof de Vries, Marieke van de Zilver en Art Rooijakkers en treedt daarom sowieso opnieuw aan in de finale van aanstaande vrijdag.

Frank Heinen

Hoewel deze prestatie al een applaus waard is, moest Derwig de topscore uit handen geven aan een andere kanshebber voor de winst. Volkskrant-columnist Frank Heinen sprokkelde in zijn tweede aflevering 663 seconden bij elkaar, het hoogste aantal in de geschiedenis van de quiz. Voor hem is een finale nog onzeker: hij is namelijk dinsdag alweer aan de beurt. Maar: er kan nog van alles gebeuren. Laat die finaleweek maar beginnen!

Meer over