De slimste mens

Welke spelers halen de grote finaleweek van De Slimste Mens 2023/2024?

NPO 1 - vrijdag 19 januari om 20:34

© KRO-NCRV
Met de finaleweek in zicht is het seizoen van De Slimste Mens bijna ten einde. De laatste reguliere speler is Jord Althuizen, de ongekroonde barbecuekoning van Nederland en een van de presentatoren van 24Kitchens BBQ Street.

Barbecuekoning Jord Althuizen durft alles aan als het hem om werk gaat, en ook tegen De Slimste Mens zegt hij geen nee. De grillmeester is de laatste reguliere speler: doorstaat hij deze aflevering, dan zit hij komende maandag in de finaleweek.

Jord Althuizen

Aan zijn doorzettingsvermogen zal het niet liggen. Daar heeft Althuizen zijn succes grotendeels aan te danken. De chef, bekend van 24Kitchens BBQ street, bracht al twaalf kookboeken uit, runt twee restaurants en een succesvol barbecuewalhalla waarmee hij catering en workshops verzorgt.

En alsof dit niet genoeg is, organiseert hij eind januari ook de tweede editie van een barbecuewinterfestival in Rotterdam. Opvallend genoeg staat hij thuis zelden achter de grill, vertelde Althuizen aan het online horecaplatform Entree.

Wanneer is De Slimste Mens op televisie te zien?

De Slimste Mens is sinds 18 december elke werkdag vanaf 20:35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1. Deze aflevering volgt op vrijdag 19 januari.

Meer over