De slimste mens

Zangeres Froukje maakt haar langverwachte debuut in De Slimste Mens

NPO 1 - dinsdag 29 augustus om 20:34

© KRO-NCRV
Zangeres Froukje Veenstra wordt gewaardeerd vanwege haar mooie liedjes. Haar nummer 'Ik wil dansen' was volgens 3Voor12 zelfs het beste nummer van 2021. Maar kan ze naast goede songteksten ook juiste antwoorden produceren? Dat zie je in deze aflevering van De Slimste Mens.

Froukje Veenstra is de nieuwe kandidaat in De Slimste Mens. En dat betekent oppassen voor haar tegenstanders, want de singer-songwriter (bekend van de nummers ‘Ik wil dansen’ en ‘Niets tussen’) weet waar ze aan begint.

Froukje

Aan het Algemeen Dagblad vertelde ze voor haar deelname dat ze al jaren naar de quiz van Philip Freriks en Maarten van Rossem kijkt. “Ik weet dus dat je tactisch slim moet zijn in dit spel.”

De Slimste Mens

Ze heeft ook een nadeel: als begintwintiger heeft ze naar eigen zeggen op sommige vlakken een kennisachterstand ten opzichte van oudere spelers. “Van muziek weet ik vrij veel, van geschiedenis en sport weer minder. Je moet mij bijvoorbeeld geen zwart-witfilmpje van een voormalige Italiaanse president laten zien - je moet nét mazzel hebben met de vraag.”

Froukje maakt op 29 augustus haar debuut in De Slimste Mens.

Meer over