De slimste mens

Erik van Looy doet een gooi naar de winst in De Slimste Mens

NPO 1 - donderdag 26 januari om 20:34

© KRO-NCRV
Philip Freriks verwelkomt in deze aflevering van De Slimste Mens zijn Vlaamse collega: Erik van Looy, de goedlachse presentator van De Slimste Mens ter Wereld. De concurrentie moet uitkijken. Als kandidaat haalde Van Looy ooit de finaleweek in België.

Philip Freriks verwelkomt zijn Vlaamse collega in De Slimste Mens. Erik Van Looy, de presentator van De Slimste Mens ter Wereld in België, wil weleens weten hoe ver hij in Nederland komt.

Erik van Looy

In eigen land deed hij in 2003 mee aan het allereerste seizoen, toen nog gepresenteerd door Bruno Wyndaele. Van Looy hield het vijf afleveringen vol en haalde hiermee de finaleweek, maar de jas van de presentator zit hem ook al twintig jaar als gegoten. Of hij nu degene is die de grappen maakt of dat de jury hem op de hak neemt, maakt Van Looy niet uit.

Concurrentie verslaan

Als hij iemand wil terugpakken voor grappen die ten koste van hem gingen, moet hij verder zien te komen dan Philippe Geubels. De Vlaamse cabaretier moest vorig jaar in Nederland al na één aflevering naar huis. Lastig lijkt het niet, zijn concurrenten Quinty Misiedjan en Guido Spek moeten zichzelf voor het grote publiek nog echt bewijzen. Deze twee kandidaten leken de afgelopen dagen niet over al enorm veel kennis te beschikken.

Meer over