De slimste mens

Een nieuwe uitdager in De Slimste Mens

NPO 2 - dinsdag 12 juli om 20:39

© KRO-NCRV/Manon van der Zwaal
Het liefst schrijft journalist Daniëlle Kliwon de hele dag over voetbal, maar ze kan over veel meer onderwerpen meepraten. De nieuwe uitdager in De Slimste Mens studeerde Media & Cultuur én Nederlandse Taal & Communicatie.

Het liefst schrijft Daniëlle Kliwon de hele dag over voetbal, maar de nieuwe De Slimste Mens-uitdager is van meer markten thuis. De jonge journalist studeerde Media & Cultuur én Nederlandse Taal & Communicatie. Hopelijk kan ze met haar kennis weerstand bieden aan haar concurrenten Femke van der Laan en Thomas van Groningen.

Philip Freriks

Het Nederlands is ook een dankbaar gespreksonderwerp van Philip Freriks. De presentator noemt Jan Rot die vorig seizoen zijn Nederlandse hertaling van het Rolling Stones-nummer Angie zong, een van zijn favoriete momenten uit de quiz. "Hij was dé man van de hertalingen en vertalingen. Zo fantastisch wat hij ervan maakte", zei hij onlangs in Op1.

Maarten van Rossem

Jurylid Maarten van Rossem had nog een leuke anekdote over een andere gast. "Stefano Keizers is de enige aan wie ik me twee keer heb voorgesteld." Bij zijn tweede optreden droeg de cabaretier namelijk een plaksnor.

Meer over