De slimste mens

Er gaat opnieuw een cabaretier voor de winst in De Slimste Mens

NPO 2 - donderdag 21 juli om 20:38

© KRO-NCRV/Stijn Ghijsen
Cabaretier Jasper van Kuijk gaat de zittende kandidaten proberen te verslaan in De Slimste Mens. De verwachtingen zijn hooggespannen: cabaretiers doen het doorgaans goed in de quiz. Zes grappenmakers wisten het programma zelfs te winnen.

Als we Maarten van Rossem moeten geloven, kan cabaretier en kersverse kandidaat Jasper van Kuijk het ver gaan schoppen in De Slimste Mens.

Maarten van Rossem

In Op1 legde Van Rossem haarfijn uit waarom juist deze beroepsgrappenmakers het doorgaans zo goed doen in de quiz. "Ze moeten de algemene lulligheid van de dagelijkse cultuur goed bijhouden, want daar gaan hun programma's meestal over. Ze moeten bovendien een goed associatievermogen hebben, want ze moeten direct kunnen schakelen tussen het een en het ander. Het zijn over het algemeen heel intelligente mensen, anders word je nooit een goede cabaretier."

Lisa Loeb

De statistieken van het quizprogramma liegen er inderdaad niet om. Zes van de afgelopen negentien winnaars komen uit het cabaretvak, onder wie Pieter Derks, Owen Schumacher en Lisa Loeb.

Meer over