De slimste mens

Philippe Geubels waagt een poging in De Slimste Mens

NPO 2 - donderdag 11 augustus om 20:40

© ANP KIPPA Ferdy Damman
De Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels is op de Belgische tv vast jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Aan deze Belgische versie deed hij ook twee keer mee als kandidaat. Hoe brengt hij het ervan af in de Nederlandse De Slimste Mens?

De Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels is zowel op de Nederlandse als op de Belgische tv een regelmatige gast. Geubels interesse voor stand-upcomedy werd gewekt nadat hij Hans Teeuwen op een dvd zag. Hij volgde een workshop en deed mee aan verschillende comedywedstrijden.

Philippe Geubels

Na zijn deelname aan het Belgische De Slimste Mens ter Wereld ontwikkelde hij samen met Jan van Looveren het humoristische tv-programma M!LF; één seizoen werd ook op Veronica in Nederland uitgezonden. Er volgden meer programma's. In deze De Slimste Mens toetst hij zijn quizkennis in Nederland. In de Belgische spelversie is Geubels vast jurylid en deed hij daar als kandidaat twee keer eerder mee: in 2008 en in 2019, waarbij hij in de finaleweken uiteindelijk zesde werd. De aanhouder wint.

Meer over