De slimste mens

Wie wint het 22e seizoen van De Slimste Mens?

NPO 1 - vrijdag 8 september om 20:34

© NLZiet
Wie mag zich in deze finale van het 22e seizoen uitroepen tot De Slimste Mens? Nandi van Beurden, Tom Kleijn en Jörgen Tjon a Fong spelen om de beker, die zoals gebruikelijk wordt uitgereikt door de winnaar van het vorig seizoen, in dit geval dichter Martin Rombouts.

Het 22e seizoen van De Slimste Mens is toe aan de finale en één ding is op voorhand zeker: prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Want hoe goed een deelnemer eerder in het seizoen ook presteerde, hij of zij kan in de eindstrijd roemloos ten onder gaan. Slechts negen van de voorgaande 21 edities werd de beste kandidaat uit de voorrondes ook de uiteindelijke winnaar. Jörgen Tjon a Fong mag dus wel uitkijken. Nandi van Beurden en Tom Kleijn zijn net zo fanatiek om te winnen. 

De Slimste Mens

Cabaretier Andries Tunru werd in 2021 zelfs in al zijn reguliere afleveringen gekroond tot ‘De slimste van de dag’, maar in de eindstrijd legde hij het af tegen Rob Kemps. Vorig seizoen verliep het voor dichter Martin Rombouts wel volgens plan: de voorrondetopper van editie 21 nam de beker mee naar huis. Die geeft hij nu door aan de winnaar van dit seizoen.

De finale van De Slimste Mens is op vrijdag 8 september om 20:35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over