De slimste mens

Hakt Tessa Veldhuis haar De Slimste Mens-concurrentie in de pan?

NPO 2 - dinsdag 14 december om 20:39

Jacob Derwig en Marieke Smits hebben van dit winterseizoen De Slimste Mens hun vuurdoop overleefd, maar veel tijd om te ontspannen is er niet. Ze krijgen concurrentie van oud-toprugbyer Tessa Veldhuis. Een fanatieke kandidaat, maar is ze ook slimmer dan haar tegenspelers?

Acteur Jacob Derwig en politiek verslaggeefster Marieke Smits hebben even opgelucht kunnen ademhalen in De Slimste Mens. Ze hebben hun vuurdoop overleefd en hopelijk staan ze hierdoor ook zelfverzekerder in de wedstrijd. Ze krijgen immers een meer dan fanatieke tegenspeler naast zich.

Tessa Veldhuis

Deze Tessa Veldhuis was een van de topspelers van de nationale rugby sevens-ploeg, een intensievere variant aangezien er maar zeven spelers op het veld staan. In 2015 moest ze noodgedwongen stoppen met haar sportcarrière, maar Veldhuis is hierna niet moedeloos op de bank gaan zitten. Ze geeft gymlessen en lezingen, en presenteerde meerdere sportprogramma's voor onder meer het AD en Eurosport. Van tevoren is ze naar eigen zeggen nerveus, maar eenmaal bezig zijn de zenuwen verdwenen. Zal dit nu ook het geval zijn?

Meer over