De smaak van Nederland

Wat eten Nederlanders het allerliefst? Janny van der Heijden zoekt het uit!

24kitchen - dinsdag 19 december om 22:40

© 24Kitchen
Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien mensen minimaal een keer per week ouderwetse 'Hollandse pot' op tafel zetten. Wat vinden Nederlanders nou echt lekker? Janny van der Heijden trekt in De Smaak van Nederland door het land om dat uit te zoeken.

Wat eten Nederlanders nou eigenlijk het allerliefst? In De Smaak van Nederland reist culinair publicist Janny van der Heijden door het land om dat uit te vinden.

De Smaak van Nederland

In deze eerste aflevering bezoekt ze het Rijksmuseum. Dat doet ze niet alleen: sterrenchef Joris Bijdendijk gaat met haar mee. De twee zijn benieuwd wat er in het verre verleden allemaal op tafel stond en bekijken daarom middeleeuwse schilderijen.

24Kitchen

Uit onderzoek van televisiezender 24Kitchen blijkt dat acht op de tien Nederlanders minimaal eens per week Hollandse pot op tafel zetten. Omdat de aardappel daarin een van de hoofdingrediënten is, bezoekt Van der Heijden ook twee aardappelboeren. Akkerbouwers Jur en Jan Parlevliet uit het Zeeuwse Rilland vertellen met plezier over hun vak. (HH)

Meer over