De Smaak van Nederland

Janny van der Heijden zoekt het uit

24kitchen - maandag 22 februari om 22:00

© twdcbeeldbank.nl
Uit onderzoek blijkt dat heel veel Nederlanders nog wekelijks een echte Hollandse pot op tafel zetten. Maar wat vinden Nederlanders nou echt lekker? En wat aten mensen in de Middeleeuwen eigenlijk het liefst?

Boerenkool is een voorbeeld van een echte Hollandse pot, maar wat eet de Nederlander nou eigenlijk het liefst? In De smaak van Nederland beweegt culinair publicist Janny van der Heijden zich door het land om erachter te komen.

Joris Bijdendijk

In de eerste aflevering bezoekt Van der Heijden samen met chef-kok Joris Bijdendijk het Rijksmuseum. De twee zijn benieuwd wat er in het verre verleden allemaal op tafel stond en bekijken daarom middeleeuwse schilderijen. Uit onderzoek van 24Kitchen blijkt dat acht op de tien Nederlanders minimaal eens per week een Hollandse pot op tafel zet. De aardappel kan daarin natuurlijk niet ontbreken en dus bezoekt ze ook twee echte aardappelboeren. Akkerbouwers Jur en Jan Parlevliet uit het Zeeuwse Rilland vertellen er met veel plezier over.

Meer over