FINALEWEEK: De slimste mens

De spanning stijgt

De kandidaten beginnen aan de finaleweek. Ze zijn niet voor niets zo ver gekomen, dus ze zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Toch moet een van de drie hierna plaatsmaken voor iemand die het spel nog slimmer speelt.

Met de start van de finaleweek zijn de vijf spannendste dagen van De slimste mens aangebroken. De slimmeriken hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze veel weet hebben van allerlei willekeurige onderwerpen. Nu moet blijken of hun kennis breed genoeg is voor een plek in de finale.

En de concurrentie liegt er niet om. Maandag nemen ze het op tegen advocaat Khalid Kasem. Dinsdag keert acteur-regisseur Albert Jan van Rees terug in het spel. Op woensdag is de beurt aan dj Igmar Felicia die vroeg in het seizoen al piekte en daardoor mogelijk wat roestig is. Marc de Hond sloot vlák voor de finaleweek zijn zeven afleveringen af en keert daardoor nog warmgedraaid op donderdag al terug.

Philip vindt het leuk

Voor presentator Philip Freriks is het zeker niet de laatste keer dat hij de quiz afsluit. "Ik vind het nog leuk, dus dan doe ik het. Dat is een enorme luxe. Ik doet het vooral voor het plezier, al neem ik het natuurlijk wel serieus", vertelde hij vlak voor de start van dit winterseizoen op Radio 1. De 75-jarige merkt na drie opnames op één dag dat hij niet meer de jongste is. "Na zo'n dag ben ik wel gesloopt. Dan heb ik weer een paar dagen nodig om bij te komen."

Meer over:

Reageren