De stamhouder

Matthijs van de Sande Bakhuyzen ontrafelt zijn verleden in De Stamhouder

NPO 1 - zondag 15 januari om 21:22

© AVROTROS
Alexander ontmoet in deze uitzending van De Stamhouder zijn moeder, de Russiche Wera. Ze vertelt hoe zij door haar schoonvader gemanipuleerd is. Alexander is ontgoocheld en snapt waarom hij zich in zijn jeugd vaak eenzaam en een buitenbeentje voelde.

In dit derde deel van de AVROTROS-reeks De Stamhouder groeit de buik van zwangere Ellen, de bruiloft komt dichterbij. De voorwaarde die Ellen aan het huwelijk stelde, was dat haar verloofde in zijn familiegeschiedenis zou duiken om er korte metten mee te maken.

Matthijs van de Sande Bakhuyzen

Alexander (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) vertrekt naar Duitsland en bezoekt zijn moeder, de Russische Wera (gespeeld door de Zweedse Lisa Karlström). Alexander is haar eerstgeborene, de stamhouder. Ze vertelt hem hoe zij door haar schoonvader steeds gemanipuleerd is en hoe Alexander bij haar is weggehaald.

De Stamhouder

Alexander is ontgoocheld en keert zich van haar af. Het wordt Alexander duidelijk waarom hij zich in zijn jeugd vaak eenzaam en een buitenbeentje voelde. Ondertussen is zijn vader in Duitsland met oude vrienden zijn SS-verleden aan het ophalen.

Meer over