De stamhouder

Ellen geeft het nog een kans in De Stamhouder

NPO 1 - zondag 8 januari om 21:22

© AVROTROS
Ellen laat weer van zich horen in De Stamhouder. Ze blijkt zwanger. De twee besluiten het kind te houden en het huwelijk aan te gaan. Ellen stelt er wel een voorwaarde aan: Alexander moet afrekenen met zijn duistere familieverleden.

De bekentenis van Alexander dat zijn vader bij de SS zat, deed Ellen besluiten te vertrekken, ook al hadden ze net een mooie liefdesnacht beleefd. In dit tweede deel van De Stamhouder laat Ellen weer van zich horen. Ze blijkt zwanger. De twee besluiten het kind te houden.

De Stamhouder

In de maanden die volgen bereiden ze zich voor op hun huwelijk. Ellen stelt er wel een voorwaarde aan: Alexander moet afrekenen met zijn duistere familieverleden. Hij komt erachter dat hij bitter weinig weet. In Duitsland gaat hij op zoek naar zijn verloren gewaande moeder.

Ook Alexanders vader Frans Münninghoff (Robert de Hoog als jonge Frans, Marcel Hensema als oude Frans) keert terug naar Duitsland vanwege de dood van zijn oom en mentor. Dit zorgt voor een reünie met zijn 'Alte Kameraden'.

Meer over