De stamhouder

Komt de baby van Ellen en Alexander te vroeg ter wereld in De Stamhouder?

NPO 1 - zondag 5 februari om 21:28

© AVROTROS
Alexander Münninghoff houdt zich in deze aflevering van De Stamhouder aan zijn belofte en graaft verder in zijn duistere familieverleden. Hij komt achter de oorlogsmisdaden van zowel zijn vader als zijn opa. Dan krijgt Ellen plotseling weëen, veel te vroeg.

Terwijl Ellen en Alexander verwachtingsvol uitkijken naar de komst van hun kindje - 'wordt het een voetballertje of een zakenman?' -, houdt Alexander Münninghoff zich aan zijn belofte.

De Stamhouder

In De Stamhouder blijft hij graven in zijn duistere familiegeschiedenis. Zijn vader Frans (Robert de Hoog) raakte in de oorlog betrokken bij een oorlogsmisdaad maar komt in opstand. Zijn officieren straften hem door hem naar een zelfmoordcommando te sturen. De oude heer Münninghoff (Gijs Scholten van Aschat) knoopte zijn vrienden- en kennissenkring zo aan elkaar dat hij verzeild raakte bij een moordcomplot op Hitler.

Zwangerschap

Dan komt aan het geluk van het jonge stel een abrupt einde. De bevalling zet plotseling in. De baby wordt veel te vroeg geboren en lijkt het niet te halen.

Meer over