De stamhouder

Een streep onder het verleden in slotaflevering De Stamhouder

NPO 1 - zondag 19 februari om 21:33

© AVROTROS
De oorlog is voorbij, maar blijft de familie Münninghoff ook in deze aflevering van De Stamhouder in zijn greep houden. Vader Frans is gestraft voor zijn misdaden en sterft in alle eenzaamheid. In dit slot rekenen Alexander en Ellen af met het verleden.

De oorlog is voorbij, maar blijft de familie Münninghoff, net als vele andere gezinnen, in zijn greep houden. Frans moet voor zijn misdaden in Brussel voor het Nederlandse gerechtshof verschijnen. Om de familienaam te zuiveren trekt de oude heer Münninghoff alles uit de kast om Frans (Marcel Hensema) uit de stamboom te wissen. Uiteindelijk sterft Frans in eenzaamheid.

Sallie Harmsen

Voor Ellen (Sallie Harmsen) en Alexander (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) is dit de grens: zij willen in deze slotaflevering voorgoed afrekenen met het verleden.

De Stamhouder

Sommige scènes in het oorlogsdrama De Stamhouder zijn heftig. De serie kreeg daarom van Kijkwijzer een 16+-label. Omdat het verhaal over de drie generaties in het decor van de Tweede Wereldoorlog interessant is voor jongere kijkers, maakte Avrotros ook een 12+-versie, die is te zien op NPO Start.

Meer over