De streken van Van Boven

Yvette van Boven te zien met nieuw seizoen De Streken van Van Boven

NPO 2 - dinsdag 23 mei om 20:29

© AVROTROS
Het is tijd voor een nieuw seizoen van De Streken van Van Boven, waarin Yvette van Boven op zoek gaat naar typisch Nederlandse eetgewoontes. Ze onderzoekt als eerste de herkomst en toekomst van zuurvlees. Mijnwerkers zouden het stoofgerecht geïntroduceerd hebben.

De snackbar, het Chinees-Indische restaurant en een bord vol aardappelen, groenten en vlees: ze behoren allemaal tot de Nederlandse eetgewoontes, maar waar komen die toch vandaan en zit er eigenlijk wel toekomst in? Yvette van Boven zoekt het uit in het derde seizoen van Streken van Van Boven, waarin de kok als eerste teruggaat naar haar jeugd in Limburg. 

De Streken van Van Boven

Als er één gerecht in veelvoud te vinden is, is het wel zuurvlees - bij voorkeur vergezeld door een frietje en een klodder mayonaise. Van Boven wil weten of het in azijn, appelstroop en ontbijtkoek gegaarde stoofvlees echt uit Limburg komt en zo ja, wat de mijnwerkers en hun paarden hiermee te maken hebben. Ze proeft het originele recept, maar bereidt ook haar eigen versie van 'zoervleisj'.

Meer over