De streken van Van Boven

Yvette maakt er een waar Limburgs eetfestijn van in herhaling De Streken van Van Boven

NPO 2 - dinsdag 11 juni om 21:00

© Oof Verschuren
Yvette van Boven heeft een neusje voor klassieke gerechten en bijzondere smaakcombinaties. Dat bewijst ze in Limburg door ouderwetse balkenbrij te serveren met aardpeergelei. Ook waagt ze zich in deze herhaling van De Streken van Van Boven aan Christoffeltaart.

Voor Yvette van Boven voelt het als thuiskomen in De Streken van Van Boven. Ze is in de Maasvallei in Limburg, waar haar ouders vandaan komen. Tijdens haar culinaire verkenningstocht kan de lievelingstaart van haar moeder dan ook niet ontbreken. In een Roermondse bakkerij waar haar moeder altijd Christoffeltaart haalde, maakt Yvette het schuimgebak dat vernoemd is naar de heilige.

Yvette van Boven 

Waar haar moeder juist van griezelde, is balkenbrij. Maar Yvette vindt het heerlijk. Ze serveert het met een puree van aardperen uit de moestuin van Jac. Hij kweekt honderden soorten vergeten groenten uit Limburg.

Yvette gaat ook langs bij Jan, een van de weinige hazelnotentelers in Nederland. In het dorp Grathem kraakt en sorteert hij de noten met zijn zelfgebouwde machines. 

Wanneer is De Streken van Van Boven op televisie te zien?

Deze herhaling van De Streken van Van Boven zie je op dinsdag 11 juni vanaf 21:00 uur bij AVROTROS op NPO2. (HH)

Meer over