Yvette van Boven gaat weer op pad

8 december 2021 07:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Yvette van Boven begint deze week in De Streken van Van Boven haar tweede culinaire reis dwars door Nederland in Waterland, vlak boven Amsterdam. Ze kookt er met kruiden uit de streek en met walnoten, die hier van oudsher veel worden verbouwd.

Yvette van Boven maakt een echt galgenmaal in de openingsaflevering van een nieuw seizoen De Streken van Van Boven. De presentatrice gaat daarvoor naar een Waterlands galgenveld, een plek waarlangs vroeger boten voeren voor ze Amsterdam binnenkwamen. “Daar hingen lijken en zo wisten de opvarenden dat er stevig werd gestraft.”

Yvette van Boven

Het is slechts een van de vele streekverhalen die Yvette met de kijkers deelt. Uiteraard is er ook nog tijd voor culinaire hoogstandjes met producten uit de regio. In dit geval gaat Yvette aan de slag met typisch Waterlandse kruiden en met walnoten. “Die stonden hier vroeger veel omdat de geur malariamuggen afschrikt. Helaas zijn er begin vorige eeuw bij overstromingen veel bomen doodgegaan, omdat ze niet tegen zout water kunnen .”

Meer over