Wielrenner Dick Soek aan de kook

8 december 2021 07:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Dick Soek was professioneel wielrenner, totdat de teamkok hem inwijdde in de culinaire wereld. Hij stopte met fietsen en opende een restaurant in Den Ham in Noord-Groningen. Yvette van Boven verkent in deze aflevering van De Streken van Van Boven met hem de Waddenkust.

Yvette van Boven verkent de culinaire geheimen van de Groningse Waddenkust en komt terecht bij Dick Soek, een chef-kok die de regio ‘het Toscane van Nederland’ noemt.

Dick Soek

Dat spreekt tot de verbeelding, zoals wel meer bij deze eigenwijze lekkerbek. Aanvankelijk verdiende hij de kost als wielrenner. De absolute wereldtop haalde hij niet, maar hij fietste wel mee in het profpeloton. Totdat hij na een gesprek met de teamkok het kookvirus kreeg. Soek stopte met fietsen, nam plaats achter het fornuis en kookte een Michelinster bij elkaar.

Culinaire excursie

Gespreksstof te over dus tijdens de excursie die hij in De streken van Van Boven in de aanbieding heeft voor de tv-kok. Samen gaan ze naar het Wad om daar de lekkerste hapjes te plukken. Uiteraard gaan die ook de pan in.

Meer over