De streken van Van Boven

Yvette van Boven gaat op stap met Flipje

NPO 2 - donderdag 16 december om 19:25

© AVROTROS
Yvette van Boven verkent in deze aflevering van De Streken van Van Boven de Betuwe en neemt niet alleen haar hond Hughie, maar ook Flipje van Tiel mee. Dit symbool van de Nederlandse fruitteelt neemt tijdens haar culinaire trip plaats op het dak van haar auto.

Yvette van Boven verkent in De Streken van Van Boven de ‘Fruitschaal van Nederland’: de Betuwe. Daarbij trekt ze heel wat bekijks, want de presentatrice heeft het symbool van deze regio op het dak van haar auto gezet tijdens haar tocht langs de fruitigste adresjes van Nederland.

Flipje van Tiel

Flipje van Tiel ontsproot in 1936 uit het brein van een paar creatievelingen bij reclamebureau Van Alfen, toen die jam uit de Betuwe aan de man moesten brengen. Hun gouden idee: een stripboekenreeks rond een in Kabouterland uit een framboos geboren knaapje. Met zijn vriendjes uit dierenland beleefde Flipje vijftig albums lang allerlei avonturen. Het fruitbaasje van Tiel is nog steeds de mascotte van de Nederlandse fruitteelt en heeft zelfs een standbeeld in de Gelderse stad.

Meer over