De Top 4000 muziekquiz

Gerard Ekdom is terug met De Top 4000 muziekquiz

SBS 6 - zaterdag 4 december om 21:45

© Talpa
Presentator Gerard Ekdom is in de laatste weken van het jaar terug met het muzikaalste bordspel van Nederland oftewel De Top 4000 Muziekquiz. Twee teams van bekende Nederlanders kraken harde noten in hun poging als eerste over de finish te komen.

Gerard Ekdom ziet zichzelf helemaal niet als presentator of quizmaster, toch is de radio-dj de komende weken weer met veel plezier het gezicht van De Top 4000 Muziekquiz. Het spelprogramma combineert een ouderwets potje ganzenbord met de hits uit de lange muzieklijst van Radio 10.

De Top 4000 Muziekquiz

Het is dus niet meer dan logisch dat een muziekkenner zoals Ekdom optreedt als spelleider. De aankleding is feestelijk en uitnodigend, en alle kandidaten zijn gehuld in gezellige kersttruien, maar de sfeer is allesbehalve gemoedelijk. Duo’s van BN’ers proberen als eerste de finish te bereiken; muziekkennis en snelheid zijn daarbij essentieel. Wie herkent hits nog als ze op een draaiorgel worden gespeeld? En wie kan als eerste in het Nederlands vertaalde songteksten thuisbrengen?

Meer over