De vier vuisten de lucht in

Vliegen met Bud Spencer en Terrence Hill

RTL 7 - woensdag 28 juli om 22:15

© http://info.sky.de/
Twee piloten helpen de inwoners van een Peruaans mijnstadje.

Twee piloten hebben een lucratief handeltje bedacht. Ze laten hun vliegtuigen 'per ongeluk' neerstorten en strijken vervolgens het verzekeringsgeld op.

De vier vuisten de lucht in

Dat gaat lang goed, maar in De vier vuisten de lucht in komt er een eind aan hun succes. Plata (Terrence Hill) en Salud (Bud Spencer) storten nu echt neer.

Ze komen er allebei zonder kleerscheuren vanaf, maar ze zitten nu wel vast in de Peruaanse jungle. Daar stuiten op iets wat hen niet aanstaat.

De achterbakse Mr. Ears (René Kolldehoff) houdt met zijn bende de inwoners van een mijnstadje onder de duim. Hij controleert de smaragdproductie en de prijs die de mijnwerkers voor de stenen kunnen vragen.

Salud en Plata helpen de mijnwerkers van Ears en zijn handlangers af te komen. Als ze daarbij zelf ook een klein zakcentje kunnen verdienen is dat alleen maar mooi meegenomen.

Bud Spencer

In Vier vuisten de lucht in speelt Bud Spencer een piloot. Dat beviel hem blijkbaar goed.

Na de opnames haalde de acteur zijn vliegbrevet. Hij stichtte in 1981 zelfs zijn eigen luchtvaartmaatschappij.

Mistral Air vervoerde vooral luchtpost, maar ook pelgrims waren welkom aan boord. Uiteindelijk verkocht hij het bedrijf aan Poste Italiane, de Italiaanse versie van de PTT.

Meer over