Israël en Edino

Edino en Israël van 'Ruinerwold' in De vooravond

NPO 1 - donderdag 15 april om 19:00

© Instagram
Edino en Israël van het gezin 'Ruinerwold' schuiven vanavond aan bij De Vooravond. De broers komen praten over de extra uitzending van de documentaire, waarin zij met hun andere broer en zus vertellen over hun vlucht uit het huis van Gerrit Jan van D.

Een groot deel van Nederland zat de afgelopen weken elke woensdagavond aan de buis gekluisterd voor De kinderen van Ruinerwold. In deze vierdelige documentaireserie van Jessica Villerius vertellen de vier oudste kinderen van het in 2019 ontdekte Drentse 'spookgezin' over hun schokkende jeugd bij hun godsdienstwaanzinnige vader Gerrit Jan.

Onbeantwoorde vragen

In de documentaire doen de vier een boekje open over hun verleden, maar bleven veel vragen over hun leven ná de vlucht onbeantwoord. Daarom is er nu een extra aflevering gemaakt die alleen online via NPO te zien is. Die gesprekken waren al gevoerd en opgenomen, maar te lang voor de vier afleveringen die voor docu waren ingeruimd door BNNVARA en de NPO.

Edino en Israël

Broers Israël, die in oktober 2019 van de boerderij vluchtte, en Edino, die in 2010 het gezin verliet, doen vanavond alvast een deel van hun verhaal in De Vooravond. Aan Fidan Ekiz en Renze Klamer vertellen ze hoe het hen vergaat na hun vlucht en hoe zij hun draai vinden in de maatschappij. 

 

Meer over