De vrouwen van Jezus van Nazareth

De sterke vrouwen achter Jezus

NPO 2 - maandag 20 december om 22:09

© EO
Hoe belangrijk waren Maria Magdalena, Maria de moeder van Jezus, Helena van Constantinopel en Nino van Georgië bij het verspreiden van het evangelie? Kefah Allush gaat in de nieuwe vierdelige serie De Vrouwen Van Jezus Nazareth op onderzoek uit.

Kefah Allush onderzoekt in de nieuwe vierdelige serie De Vrouwen Van Jezus Nazareth hoe belangrijk Maria Magdalena, Maria de moeder van Jezus, Helena van Constantinopel en Nino van Georgië waren bij het verspreiden van het evangelie.

Kefah Allush

“In de christelijke geschiedschrijving is de rol van vrouwen vaak ondergewaardeerd”, zegt Allush. “In mijn eigen leven zijn diverse vrouwen van wezenlijk belang geweest. Hoe zit het dan met deze vier vrouwen? Ik was ervan overtuigd dat die rol groter was dan nu vaak wordt aangenomen. Ik wil laten zien wat hun invloed is geweest en dat ze meer erkenning verdienen.” In deze eerste aflevering volgt hij het spoor van Maria Magdalena naar Zuid-Frankrijk, waar ze volgens de overlevering na de dood van Jezus naartoe vluchtte.

Meer over